Maalämpö talteen varmasti lämpökaivolla

Toteutamme lämpökaivot sekä pieniin kiinteistöihin että isompiinkin kohteisiin kustannustehokkaasti

Porakaivoliike Kallioniemi poraa laadukkaita lämpökaivoja maalämmön talteen ottamista varten. Teemme porakaivourakointeja ilman matkaveloitusta 300 kilometrin säteellä toimipaikastamme Jämsästä. Maalämpöön siirtyminen kannattaa, sillä se on auringosta saatavaa puhdasta ja ilmaista energiaa, joka kerääntyy maahan kesän aikana. Maalämpö voidaan ottaa käyttöön veden ja talon lämmitystä varten maalämpöpumpulla, jolloin jopa 80 % talonlämmitysenergiasta saadaan ilmaiseksi. Muistathan, että vanhojen vesiporakaivojen muuttaminen lämpökaivoiksi on myös mahdollista!

Apua jo suunnitteluvaiheeseen

Maalämpöjärjestelmään siirtyminen tarvitsee kunnasta toimenpideluvan ellei kyseessä ole uudisrakentaminen, jolloin lupa käsitellään yleensä rakennuslupahakemuksen yhteydessä. Tietotaitomme on käytettävissänne jo tässä vaiheessa ja tarvittaessa avustamme myös lupien hakemisessa. 

Helposti avaimet käteen -pakettina

Toimimme yhteistyössä eri maalämpöpumpputoimittajien sekä LVI-asennusliikkeiden kanssa, jolloin asiakkaan on mahdollista saada kohteeseensa maalämpö ns. kokonaispakettina. Kun asioit kanssamme, saat asiantuntevaa palvelua ja sujuvia toteutuksia.

Miksi hankkia lämpökaivo Kallioniemeltä?

  • Poraamamme kaivo on erityisen kätevä lähde maalämpöpumpulle. Lämpökaivo ei vie tilaa juuri lainkaan, minkä ansiosta sitä voi käyttää myös pienillä ja kallioisilla tonteilla.
  • Putkien vaurioitumisriski on hyvin pieni, koska putket roikkuvat vapaina reiässä.
  • Lämpökaivo on lämmönlähteenä erittäin tasainen ympäri vuoden, sillä maalämpö tulee syvältä kalliosta, jossa lämpötila on vuodenajasta riippumatta lähes sama.

Järeällä kalustolla tehden

Kaivoporauskalustomme ovat kuorma-auton päälle rakennettuja porausyksiköitä sekä käytössämme on tela-alustaisia poravaunuja. Käytämme työssä tehokasta ja modernia porauskalustoa, jonka ansiosta lämpökaivon saa asennettua pienellekin tontille. Tutustu tekniikkaamme! 

Poraamamme lämpökaivot ovat halkaisijaltaan 115 mm - 165 mm. Lämmönkeruuputkistot asennamme kaivoihin perinteisesti ns. 2-putkisena, mutta poraamamme isompi porareiän halkaisija 160 - 165 mm mahdollistaa lämmönkeruuputkiston asennuksen kaivoon myös kolme- tai neliputkisena. Isommasta reiästä on myös mahdollista ottaa uppopumpulla vettä kesän kasteluja varten.

Suosittu ja varsin vaivaton - ja kohteeseen kuin kohteeseen!

Energiatehokas ja ympäristöystävällinen maalämpö on kasvanut suosituksi lämmitysmuodoksi ja sitä asennetaan aina kesämökeistä kirkkoihin. Yhä useampi vaihtaa lämmitysjärjestelmänsä puhtaaseen geoenergiaan, jota saadaan maasta, järvestä tai kalliosta. Lämpökaivo on lämmönlähteenä erittäin tasainen ympäri vuoden koska lämpö tulee syvältä kalliosta, jossa lämpötila on vuoden ajoista riippumatta lähes sama. Lämpökaivo on mahdollista tehdä myös pienille ja kallioisille tonteille eikä se vaadi tilaa juuri lainkaan. Lämmönkeruuputkistot ovat porakaivossa pystyssä, jolloin niiden varioitumisriski on erittäin pieni. 

Suosittele meitä

Käytämme lämpökaivoissa kotimaista Altian etanolipohjaista Naturet maalämpönestettä.

Naturet

Lämpökaivo
Lämpökaivo 2-putkinen