kallioniemi@porakaivoliikekallioniemi.fi         014 761 168

Maalämpö talteen varmasti lämpökaivolla

Toteutamme lämpökaivot sekä pieniin kiinteistöihin että isompiinkin kohteisiin kustannustehokkaasti

Porakaivoliike Kallioniemi poraa laadukkaita lämpökaivoja maalämmön talteen ottamista varten. Teemme porakaivourakointeja ilman matkaveloitusta 300 kilometrin säteellä toimipaikastamme Jämsästä. Maalämpöön siirtyminen kannattaa, sillä se on auringosta saatavaa puhdasta ja ilmaista energiaa, joka kerääntyy maahan kesän aikana. Maalämpö voidaan ottaa käyttöön veden ja talon lämmitystä varten maalämpöpumpulla, jolloin jopa 80 % talonlämmitysenergiasta saadaan ilmaiseksi. Muistathan, että vanhojen vesiporakaivojen muuttaminen lämpökaivoiksi on myös mahdollista!

Apua jo suunnitteluvaiheeseen

Maalämpöjärjestelmään siirtyminen tarvitsee kunnasta toimenpideluvan ellei kyseessä ole uudisrakentaminen, jolloin lupa käsitellään yleensä rakennuslupahakemuksen yhteydessä. Tietotaitomme on käytettävissänne jo tässä vaiheessa ja tarvittaessa avustamme myös lupien hakemisessa. 

Helposti avaimet käteen -pakettina

Toimimme yhteistyössä eri maalämpöpumpputoimittajien sekä LVI-asennusliikkeiden kanssa, jolloin asiakkaan on mahdollista saada kohteeseensa maalämpö ns. kokonaispakettina. Kun asioit kanssamme, saat asiantuntevaa palvelua ja sujuvia toteutuksia.

Miksi hankkia lämpökaivo Kallioniemeltä?

  • Poraamamme kaivo on erityisen kätevä lähde maalämpöpumpulle. Lämpökaivo ei vie tilaa juuri lainkaan, minkä ansiosta sitä voi käyttää myös pienillä ja kallioisilla tonteilla.
  • Putkien vaurioitumisriski on hyvin pieni, koska putket roikkuvat vapaina reiässä.
  • Lämpökaivo on lämmönlähteenä erittäin tasainen ympäri vuoden, sillä maalämpö tulee syvältä kalliosta, jossa lämpötila on vuodenajasta riippumatta lähes sama.

Järeällä kalustolla tehden

Kaivoporauskalustomme ovat kuorma-auton päälle rakennettuja porausyksiköitä sekä käytössämme on tela-alustaisia poravaunuja. Käytämme työssä tehokasta ja modernia porauskalustoa, jonka ansiosta lämpökaivon saa asennettua pienellekin tontille. Tutustu tekniikkaamme! 

Poraamamme lämpökaivot ovat halkaisijaltaan 115 mm - 165 mm. Lämmönkeruuputkistot asennamme kaivoihin perinteisesti ns. 2-putkisena, mutta poraamamme isompi porareiän halkaisija 160 - 165 mm mahdollistaa lämmönkeruuputkiston asennuksen kaivoon myös kolme- tai neliputkisena. Isommasta reiästä on myös mahdollista ottaa uppopumpulla vettä kesän kasteluja varten.

Suosittu ja varsin vaivaton - ja kohteeseen kuin kohteeseen!

Energiatehokas ja ympäristöystävällinen maalämpö on kasvanut suosituksi lämmitysmuodoksi ja sitä asennetaan aina kesämökeistä kirkkoihin. Yhä useampi vaihtaa lämmitysjärjestelmänsä puhtaaseen geoenergiaan, jota saadaan maasta, järvestä tai kalliosta. Lämpökaivo on lämmönlähteenä erittäin tasainen ympäri vuoden koska lämpö tulee syvältä kalliosta, jossa lämpötila on vuoden ajoista riippumatta lähes sama. Lämpökaivo on mahdollista tehdä myös pienille ja kallioisille tonteille eikä se vaadi tilaa juuri lainkaan. Lämmönkeruuputkistot ovat porakaivossa pystyssä, jolloin niiden varioitumisriski on erittäin pieni. 

Mitä lämpökaivon poraukseen tarvitaan?

No ensinnäkin taitoa ja tietämystä sekä oikeanlainen kalusto, joka on suunniteltu erityisesti lämpökaivo-urakoita varten. Modernimmissa kalustoissa riittää pelkkä telaketjuilla kulkeva poravaunu, jonka ajamme suoraan porauspaikalle. Tämä on etuna varsinkin silloin, jos tontti on kovin ahdas. Näppärällä poravaunulla kun pystytään kulkemaan pienissäkin tiloissa helposti.

Käytössämme on myös kuorma-auton alustalle rakennettuja porausyksiköiltä joilla pystymme poraamaan suurempia reikäkokoja.

Tarvitaan myös ammattimainen toteutus

Lämpökaivo ei synny vain jämerällä porauskalustolla. Tehtävässä tulee omata arvokasta kokemusta ja ammattitaitoa, joka saavutetaan kymmenien vuosien työllä. Me urakoimme lämpökaivot mm. Jyväskylän alueella yli 50 vuoden kokemuksella. Näin syntyy kiistatonta laatua, parhaalla palvelulla höystettynä.

Poraustyöt eivät ota paljon aikaa

Lämpökaivon poraaminen ja asentaminen on nopeahko urakka. Kun kyseessä on 200 m syvä lämpökaivo, kestää työ yleensä vain päivän. Se, kuinka syvä porakaivosta pitää tehdä, riippuu rakennuksen sekä lämpöpumpun koosta. Urakan pituuteen vaikuttaa myös se, mikäli kyseessä on suurempi kohde, joka tarvitsee useampia energiakaivoja ja maalämpöpumppuja. Tiedustele meiltä arviota siitä, kuinka kauan oman kiinteistösi lämpökaivon poraustyöt kestävät. Ota yhteyttä!

Jos tontilla on vanha vesikaivo, voiko sen muuttaa lämpökaivoksi?

Kyllä voi, mutta kaivon on oltava riittävän syvä. Vesikaivon muuntaminen lämpökaivoksi vaatii siis alkujaan kaivon halkaisijan sekä syvyyden selvittämisen. Näissä asioissa voit luonnollisesti kääntyä puoleemme.

Se luotettava, tuttu porakaivojen urakoija palveluksessasi

Kaikki lämpökaivot mm. Jyväskylän seudulla asentuvat meidän käsissämme. Älä epäröi ottaa yhteyttä edes tiedustelumielessä, kun vasta harkitset maalämmön hankkimista. Keskustelemme kanssasi toiveistasi ja tarpeistasi, ja lähdemme mielihyvin hoitamaan tonttisi poraustyöt.

Suosittele meitä

Facebook Twitter 2Jaa

Käytämme lämpökaivoissa kotimaista Altian etanolipohjaista Naturet maalämpönestettä.

Naturet Lämpökaivo


Lämpökaivo 2-putkinen

lämpökaivo