Maalämpö talteen varmasti lämpökaivolla

Toteutamme lämpökaivot sekä pieniin kiinteistöihin että isompiinkin kohteisiin - kustannustehokkaasti!

Porakaivoliike Kallioniemi poraa laadukkaita lämpökaivoja maalämmön talteen ottamista varten. Teemme porakaivourakointeja ilman matkaveloitusta 300 kilometrin säteellä toimipaikastamme Jämsästä.
Maalämpöön siirtyminen kannattaa, sillä se on auringosta saatavaa puhdasta ja ilmaista energiaa, joka kerääntyy maahan kesän aikana. Maalämpö voidaan ottaa käyttöön veden ja talon lämmitystä varten maalämpöpumpulla, jolloin jopa 80 % talonlämmitysenergiasta saadaan ilmaiseksi.
Tiesitkö, että vanhojen vesiporakaivojen muuttaminen lämpökaivoiksi on myös mahdollista!

Apua jo suunnitteluvaiheeseen

Maalämpöjärjestelmään siirtyminen tarvitsee kunnasta toimenpideluvan ellei kyseessä ole uudisrakentaminen, jolloin lupa käsitellään yleensä rakennuslupahakemuksen yhteydessä. Tietotaitomme on käytettävissänne jo tässä vaiheessa ja tarvittaessa avustamme myös lupien hakemisessa. 

Helposti avaimet käteen -pakettina

Toimimme yhteistyössä eri maalämpöpumpputoimittajien sekä LVI-asennusliikkeiden kanssa, jolloin asiakkaan on mahdollista saada kohteeseensa maalämpö ns. kokonaispakettina. Kun asioit kanssamme, saat asiantuntevaa palvelua ja sujuvia toteutuksia.

Miksi hankkia lämpökaivo Kallioniemeltä?

  • Poraamamme kaivo on erityisen kätevä lähde maalämpöpumpulle. Lämpökaivo ei vie tilaa juuri lainkaan, minkä ansiosta sitä voi käyttää myös pienillä ja kallioisilla tonteilla.
  • Lämmönkeruuputket eivät ole alttiina vaurioille roikkuessaan pystyssä reiässä.
  • Lämpökaivo on lämmönlähteenä erittäin tasainen, sillä maalämpö tulee syvältä kalliosta, jossa lämpötila on vuodenajasta riippumatta lähes sama.

Järeällä tai näppärällä kalustolla tehden

Kaivoporauskalustomme ovat kuorma-auton päälle rakennettuja porausyksiköitä sekä käytössämme on myös tela-alustaisia poravaunuja. Käytämme työssä tehokasta ja modernia porauskalustoa, jonka ansiosta lämpökaivon saa asennettua pienellekin tontille. Tutustu tekniikkaamme! 

Poraamamme lämpökaivot ovat halkaisijaltaan 115 mm - 165 mm. Lämmönkeruuputkistot asennamme kaivoihin perinteisesti ns. 2-putkisena, mutta poraamamme isompi porareiän halkaisija 160 - 165 mm mahdollistaa lämmönkeruuputkiston asennuksen kaivoon myös kolme- tai neliputkisena.
Isommasta reiästä on myös mahdollista ottaa uppopumpulla vettä kesän kasteluja varten.

Suosittu ja varsin vaivaton - ja kohteeseen kuin kohteeseen!

Energiatehokas ja ympäristöystävällinen maalämpö on kasvanut suosituksi lämmitysmuodoksi ja sitä asennetaan aina kesämökeistä kirkkoihin. Yhä useampi vaihtaa lämmitysjärjestelmänsä puhtaaseen geoenergiaan, jota saadaan maasta, järvestä tai kalliosta.
Lämpökaivo on lämmönlähteenä erittäin tasainen ympäri vuoden, koska lämpö tulee syvältä kalliosta jossa lämpötila on vuodenajoista riippumatta lähes sama.
Lämpökaivon teko on mahdollista myös pienille ja kallioisille tonteille, eikä se vaadi tilaa juuri lainkaan. Lämmönkeruuputkistot ovat porakaivossa pystyssä, jolloin niiden varioitumisriski on erittäin pieni. 

Mitä lämpökaivon poraukseen tarvitaan?

No ensinnäkin taitoa ja tietämystä sekä oikeanlainen kalusto, joka on suunniteltu erityisesti lämpökaivourakoita varten. Modernimmissa kalustoissa riittää pelkkä telaketjuilla kulkeva poravaunu, jonka ajamme suoraan porauspaikalle.
Tämä on etuna varsinkin silloin, jos tontti on kovin ahdas. Näppärällä poravaunulla kun pystytään kulkemaan pienissäkin tiloissa helposti.

Tarvitaan myös ammattimainen toteutus

Lämpökaivo ei synny vain jämerällä porauskalustolla. Tehtävässä tulee omata arvokasta kokemusta ja ammattitaitoa, joka saavutetaan kymmenien vuosien työllä. Me olemme urakoineet lämpökaivoja yli 55 vuoden kokemuksella. Näin syntyy kiistatonta laatua, parhaalla palvelulla höystettynä.

Poraustyöt eivät ota paljon aikaa

Lämpökaivon poraaminen ja asentaminen on nopeahko urakka. Kun kyseessä on 200 m syvä lämpökaivo, kestää työ yleensä vain päivän. Se, kuinka syvä porakaivosta pitää tehdä, riippuu rakennuksen sekä lämpöpumpun koosta. Urakan pituuteen vaikuttaa myös se, mikäli kyseessä on suurempi kohde, joka tarvitsee useampia energiakaivoja ja maalämpöpumppuja. Tiedustele meiltä arviota oman kiinteistösi lämpökaivon poraustyön kestoon.
Ota yhteyttä tästä linkistä!

Jos tontilla on vanha vesikaivo, voiko sen muuttaa lämpökaivoksi?

Kyllä voi, mutta kaivon on oltava riittävän syvä. Vesikaivon muuntaminen lämpökaivoksi vaatii siis alkujaan kaivon halkaisijan sekä syvyyden selvittämisen. Näissä asioissa voit luonnollisesti kääntyä puoleemme.

Se luotettava, tuttu porakaivojen urakoija palveluksessasi

Kaikki lämpökaivot 300 km sisällä asentuvat meidän käsissämme. Vaikka vasta harkitsisit maalämmön hankkimista, ota rohkeasti yhteyttä mikäli kysymyksiä lämpökaivoon liittyen herää. Keskustelemme kanssasi toiveistasi ja tarpeistasi, ja lähdemme mielihyvin hoitamaan kohteesi poraustyöt.

 

Suosittele meitä

Facebook Twitter 2Jaa
Muistathan, että voit hyödyntää palveluissamme kotitalousvähennyksen!

Käytämme lämpökaivoissa kotimaista Anoran etanolipohjaista Naturet maalämpönestettä.

Naturet Lämpökaivo

Havainnekuva 2-putkisesta lämpökaivosta

lämpökaivo

Lämpökaivon porausta poravaunulla

Lämpökaivon porausta Jämsän Himoksella