Yrityksemme tekee kaivojen porausta vankalla kokemuksella

Kallioniemen nimellä yrityksemme on ollut toiminnassa vuodesta 1966, mutta toimintaa oli jo sitä aiemminkin.

Porakaivoliikkeemme perustivat Pentti ja Seija Kallioniemi, nyt vetovastuu on Tarmo ja Susanna Kallioniemellä sekä heidän pojallaan Henrillä.

Yrityksemme työllistää 8 työntekijää, joilla kaikilla on alan koulutus ja vahvaa osaamista niin kaivonporauksesta kuin lv-asennuksistakin.

Tarmo vastaa yrityksen operatiivisesta puolesta ja Susanna toimistosta.

Aluksi kaivoja tehtiin vaijerilaittein, sitten käyttöön saatiin ilmakone. 1980-luvun alussa hankimme ensimmäisen hydraulisen laitteen ja vuonna 1983 saimme myös kompressorin auton päälle, jolloin koko systeemi oli yhdessä yksikössä.

Myös huolto- ja varastotilat ovat kehittyneet vuosikymmenten aikana työn tarpeita vastaaviksi.

Tällä hetkellä yrityksellä on käytössä neljä kaivonporausyksikköä sekä korkeapaineauto.

Kalusto ja tekniikka

Porakaivoliike Kallioniemi on porannut energiakaivoja maalämpöä varten ja tehnyt pohjavesikaivoja jo yli 55 vuoden ajan. Toimimme n. 200 kilometrin säteellä Jämsästä ilman matkaveloitusta.

Aiemmilla vuosikymmenillä porasimme lähes yksinomaan vesikaivoja, jolloin kaivon reikä porattiin halkaisijaltaan 115 mm kokoiseksi (4,5”). 80-luvun alkupuolella uppopumppujen käytön lisääntyessä vesikaivoissa siirryimme 130 – 160 mm halkaisijaan. Näin teemme pääsääntöisesti jatkossakin vesikaivojen osalta.

Moderni kalusto pääsee pieniinkin kohteisiin

Kun lämpökaivojen kysyntä yhä lisääntyy ja porauskohteiden siirtyminen kaupunkialueille ahtaammille tonteille, on vastauksemme tähän haasteeseen moderni tela-alustainen vaunuporakone, joka on erikoistunut poraamaan lämpökaivoja saneerauskohteisiin ja ahtaille tonteille.

Vaikka kohde sijaitsisi pienelläkin tontilla, kaivon poraaminen ei ole meille ongelma.

Vaunun mittatiedot

Vaunu painaa 10 tonnia ja sen kuljetuskorkeus on 2,7 metriä. Autolla, jonka kyydissä on kompressori ja vaunuporakone, päästään noin 30 – 40 metrin päähän porauspaikasta. Yhdistelmän kokonaispaino on noin 29 tonnia.

Tela-alustainen vaunuporakone

Käytössämme on kaksi kuorma-auton alustalle rakennettua kaivonporauslaitetta, joilla teemme pääsääntöisesti vesikaivoja, halkaisijaltaan 130 – 160 mm. 

Kuvagalleriastamme löydät havainnollistavia kuvia kalustostamme työn ääressä porakaivojen teossa.

@Porakaivoliiike Kallioniemi

Onko jokin hukassa?

Hae etsimääsi sivuilta, josko osaisimme vastata visaiseen pulmaasi.