Porakaivon huolto ja puhdistus tarpeen mukaan

Kysy meitä avuksi, jos porakaivon puhdistus on ajatuksissa!

Porakaivojen huollot Himokselle ja Keski-Suomeen

Porakaivoliike Kallioniemi on myös erikoistunut porakaivojen huoltoon. Toimipaikkamme on Jämsässä, mutta teemme vesikaivojen huoltotöitä noin 100 kilometrin säteellä kotipaikkakunnastamme. Tarkastamme vesikaivosi kunnon huolellisesti ja tarvittaessa myös puhdistamme sen.

Kaivon puhdistus kannattaa teettää ammattilaisella, jotta lopputulos olisi raikas.

Porakaivon puhdistus

Säntillinen porakaivon puhdistus takaa, että laadukasta vettä on saatavilla nyt ja tulevaisuudessa. Monelle saattaa tulla yllätyksenä, että veden laadun ongelmia voivat aiheuttaa veteen kuolleet jyrsijät: päästäiset, hiiret, myyrät ja muut kutsumattomat pieneläimet. Myös valumisvedet ja pintavesien pääsy porakaivoon tekevät hallaa veden kunnolle. Siksi porakaivon huolto tasaisin väliajoin on enemmän kuin tärkeää.

Se, kuinka usein kaivo sitten pitää huoltaa, riippuu yleensä kaivon käyttömäärästä ja veden laadusta.

Hyväkuntoinenkaan kaivo ei pysy kunnossa ilman säännöllistä huoltoa

Muistathan, että vaikka porakaivo olisikin hyväkuntoinen jo ennestään, sen laiminlyönti ei pidä kaivoa ja vettä kunnossa kovinkaan pitkään. Kysy meitä avuksi, jos porakaivon puhdistus on ajatuksissa!

Säännöllinen huolto kannattaa

Kaivoon kannattaa kurkistaa vähintään kerran vuodessa ja samalla tarkistaa porakaivon ympärillä olevan huoltokaivon rakenteiden kunto. Porakaivovedestä on hyvä ottaa vesinäyte muutaman vuoden välein.

Porakaivo voi tarvita huoltoa, jos se on pitkään ollut käyttämättä tai porakaivovesi alkaa haista, siihen tulee väriä, vettä tulee huonosti ja sen mukana tulee mahdollisesti sakkaa tai hiekkaa.

Meillä on kalustossamme korkeapaineauto, jolla käymme pesemässä porakaivoja ja tarvittaessa desinfioimme kaivon ja vesiputkiston. Tarkistamme pumpun kunnon ja painesäiliön sekä tarpeen mukaan pystymme vaihtamaan tilalle uudet.

Porakaivon vesi haisee, mutta vesinäyte on puhdas?

Jos vesinäyte on puhdas, mutta porakaivon vesi haisee, voi hajuongelma johtua kallioperästä, tällöin porakaivo tarvitsee lisäilmastusta. Meillä on muutamia helppoja konsteja tähän, ota yhteyttä!

Porakaivon huolto – kysy hinta!

Porakaivon huolto ja siihen liittyvät työt katsotaan aina kaivokohtaisesti. Toisessa paikassa riittää pelkkä pesu, toisessa kiinteistössä esimerkiksi pumppukin kaipaa vaihtoa. Keskustellaan hetki porakaivosi tilanteesta, sen jälkeen pystymme antamaan hinta-arvion kaivon huoltotöistä.

Muista kotitalousvähennys

Vuodesta 2022 alkaen voit saada kotitalousvähennystä aikaisempaa enemmän. Laske, kuinka paljon saat kotitalousvähennystä vuonna 2024 maksetuista töistä, Kotitalousvähennyslaskuri 2024 (aukeaa uuteen ikkunaan).

Onko jokin hukassa?

Hae etsimääsi sivuilta, josko osaisimme vastata visaiseen pulmaasi.