Usein kysytyt kysymykset

Ja tietysti vastaukset kysymyksiin!

Porakaivoliike Kallioniemi Oy on kaivonporausalan erikoisosaaja – teemme porakaivot yli 55 vuoden kokemuksella.

Ellet löydä vastausta kysymykseesi, voit aina soittaa meille  014 761 168 tai laittaa sähköpostia kallioniemi@porakaivoliikekallioniemi.fi.

Kysymyksiä ja vastauksia kaivonporauksiin

Kaivon porauksen ja puhdistuspumppauksen jälkeen annamme suosituksen ja tarjouksen porakaivopumpusta eli uppopumpusta sekä painesäiliöstä. Näitä myös asentavat paikalliset LVI-asennusliikkeetkin. Varastostamme löytyy porakaivopumppumerkit Lowara ja Grundfos sekä käsipumpuista Nira.

Porakaivopumppu tarvitsee verkostoon painesäiliön, ja sen ilmaus on tarkistettava kerran kaksi vuodessa. Painesäiliön paikka verkostossa voi olla sisällä rakennuksessa tai porauksen jälkeen rakennettavan huoltokaivon sisällä. Vesipostijärjestelmässä ei tarvita painesäiliötä.

Jos painesäiliössä on ilma vähissä, huomaat sen siitä, kun vedenpaine verkostossa aaltoilee tai huononee. Tämä taas käynnistää pumppua kaivossa jatkuvasti käyntiin ja saattaa jopa pitkittyessään rikkoa pumpun.

Katso alta kirjalliset ohjeet, miten painesäiliö ilmataan.

Varastostamme löytyy pikaiseenkin tarpeeseen Grundfos- ja Lowara-porakaivopumput (myös isot uppopumput esim. maatiloille) ja painesäiliöt. Myös käsipumppuja löytyy heti saatavilla.

Kyllä voi, mutta kaivon on oltava riittävän syvä. Vesikaivon muuntaminen lämpökaivoksi vaatii siis alkujaan kaivon halkaisijan sekä syvyyden selvittämisen. Näissä asioissa voit luonnollisesti kääntyä puoleemme.

Maalämpöjärjestelmään siirtyminen tarvitsee kunnasta toimenpideluvan, ellei kyseessä ole uudisrakentaminen, jolloin lupa käsitellään yleensä rakennuslupahakemuksen yhteydessä. Tietotaitomme on käytettävissänne jo tässä vaiheessa ja tarvittaessa avustamme myös lupien hakemisessa. 

Porakaivon tekoon vedenottoa varten ei tarvitse lupaa, kun poraat sen omalle tontillesi.

Kyllä – meiltä on mahdollista saada kaikki tarvittava helposti AVAIMET KÄTEEN -pakettina! Toimimme yhteistyössä eri maalämpöpumpputoimittajien sekä LVI-asennusliikkeiden kanssa, jolloin asiakkaan on mahdollista saada kohteeseensa maalämpö ns. kokonaispakettina. Kun asioit kanssamme, saat asiantuntevaa palvelua ja sujuvia toteutuksia.

Tänä päivänä paljon käytetty ja jo monelle tutuksi tullut maalämpö on maaperään ja kallioon sitoutunutta energiaa. Tämä energia, joka on peräisin auringosta, voidaan hyödyntää kiinteistön sekä sen veden lämmittämiseen.

Maalämpö on siis puhdasta, luonnonvaraista ja ilmaista energiaa, jota ympäristötietoinenkin suosii mielellään. Maalämpö kun auttaa vähentämään ympäristön kuormitusta. Ilmansaasteiden ja kasvihuoneilmiön lisääntyminen ovat saaneet useat kotitaloudet ja muut kiinteistön omistajat tekemään yhä ekologisempia ratkaisuja.

Maalämpö perustuu lämmön talteenottoon. Lämpö kerätään maasta (maaperästä, kalliosta tai vedestä) putkien avulla, jotka sijoitetaan maahan esimerkiksi poraamalla kaivo (eli maalämpökaivo) kallioon – lämmön talteenotto juurikin kalliosta on hyvin käytetty ratkaisu. Lisäksi tarvitaan maalämpöpumppu, jotta lämpö saadaan pumpattua lämmitettävään rakennukseen. Pumppu toimii puolestaan samalla tavalla kuin jääkaappi – tässä tapauksessa se vain pumppaa lämpöä kylmän asemasta.

Lämpökaivon ja koko maalämmön hinta määritellään aina tapauskohtaisesti. Esimerkiksi lämpökaivon hintaan vaikuttavat kohteen koon lisäksi mm. maaperä sekä putkien pituus. Katsotaan paras tarjous juuri sinulle!

Kyllä!

Kun vanhan lämmitysjärjestelmän tilalle vaihtaa maalämpöpumpun, kannattaa hyödyntää kotitalousvähennys. Kotitalousvähennyksen saa nimenomaan työn osuudesta. Voit siis saada vähennyksen lämpökaivon porauksesta, asennuksesta ja kaikista muista pumpun asennukseen liittyvistä teettämistäsi töistä.

Vuodesta 2022 alkaen voit saada kotitalousvähennystä aikaisempaa enemmän. Laske, kuinka paljon saat kotitalousvähennystä vuonna 2024 maksetuista töistä, Kotitalousvähennyslaskuri 2024 aukeaa uuteen ikkunaan.

On hyvä muistaa, että maalämpö maksaa kyllä itsensä takaisin muutaman vuoden kuluessa. Kun kerralla investoi enemmän, saavuttaa jatkossa suurempia säästöjä. Varmista siis kiinteistöösi fiksun valinnan maalämpö – oli sitten kohteesi uusi talo tai jo olemassaolevan rakennuksen lämmitysjärjestelmän muutos!

Kun teetätät uuden porakaivon saneerauskohteeseesi, oli se sitten omakotitalo tai kesämökkisi, kannattaa siitä hyödyntää kotitalousvähennys. Kotitalousvähennyksen saa nimenomaan työn osuudesta. Voit siis saada vähennyksen porakaivon porauksesta ja kaikista muista pumpun asennukseen liittyvistä teettämistäsi töistä.

Vuodesta 2022 alkaen voit saada kotitalousvähennystä aikaisempaa enemmän. Laske, kuinka paljon saat kotitalousvähennystävuonna 2024 maksetuista töistä, Kotitalousvähennyslaskuri 2024 aukeaa uuteen ikkunaan.

Kyllä!

Porakaivon teko ei vaadi sähköä kohteesta, joten sähköttömälle mökille kaivonteko onnistuu vaivatta ammattilaiselta.
Vedenotto kaivosta onnistuu silloin esimerkiksi Nira-käsipumpulla tai valovirtauppopumpulla käyttäen aggregaattia.

Kyllä voi – itse asiassa se on mainio ratkaisu kohteisiin, joita voi kelirikon tai huonojen teiden takia olla vaikea saavuttaa muina vuodenaikoina. Maa kun on jäässä, tiet ja pihat kantavat paremmin. Kohteessa on, kuten kesälläkin, huolehdittava esteetön kulku porauspaikalle ja lumityöt ja tarvittaessa hiekoitus olla tehtynä porauspaikalle ja sen ympäriltä.

Onko jokin hukassa?

Hae etsimääsi sivuilta, josko osaisimme vastata visaiseen pulmaasi.