Maalämpö ja lämpökaivon poraus

Teemme maalämpöön liittyvät poraukset toimipaikastamme Jämsästä noin 200 km säteelle.
Jos maalämpö on kiinteistösi tuleva lämmitysmuoto, olemme me mielellämme tulevan lämpökaivoporauksen toteuttaja.

Jätä tarjouspyyntösi yhteydenottolomakkeella tai rimpauta meille numeroon 014 761 168.

Vinkkejä maalämpökaivon valintaan

Maalämpökaivon poraus on yksi vaihtoehto, varsin suosittu sellainen, kun maalämpöä ruvetaan kiinteistöön puuhaamaan. Lämpökaivo kerää kallioperään varastoituneen lämpöenergian ja mahdollistaa sen käytön kiinteistön lämmityksessä.

Huom! Myös maalämmön kokonaistoimitukset pumppuineen ja asennuksineen hoituvat kauttamme.

Mitä on maalämpö?

Tänä päivänä paljon käytetty ja jo monelle tutuksi tullut maalämpö on maaperään ja kallioon sitoutunutta energiaa. Tämä energia, joka on peräisin auringosta, voidaan hyödyntää kiinteistön sekä sen veden lämmittämiseen.

Maalämpö on siis puhdasta, luonnonvaraista ja ilmaista energiaa, jota ympäristötietoinenkin suosii mielellään. Maalämpö kun auttaa vähentämään ympäristön kuormitusta. Ilmansaasteiden ja kasvihuoneilmiön lisääntyminen ovat saaneet useat kotitaloudet ja muut kiinteistön omistajat tekemään yhä ekologisempia ratkaisuja.

Miten maalämpöä hyödynnetään?

Maalämpö perustuu lämmön talteenottoon. Lämpö kerätään maasta (maaperästä, kalliosta tai vedestä) putkien avulla, jotka sijoitetaan maahan esimerkiksi poraamalla kaivo (eli maalämpökaivo) kallioon – lämmön talteenotto juurikin kalliosta on hyvin käytetty ratkaisu. Lisäksi tarvitaan maalämpöpumppu, jotta lämpö saadaan pumpattua lämmitettävään rakennukseen. Pumppu toimii puolestaan samalla tavalla kuin jääkaappikin – tässä tapauksessa se vain pumppaa lämpöä kylmän asemasta.

Moni valitsee maalämmön, koska se tuo tuntuvia säästöjä lämmityskustannuksiin

Maalämpö on edullinen käyttökustannuksiltaan, sillä energiaa kuluu vain lämmön siirtämiseen maaperästä rakennukseen sekä kompressorin käyttöön. Lämmityskustannuksia voidaan alentaa kohteesta riippuen parhaimmillaan 80 %! Säästöt ovat niin suuria, että maalämmön hankkiminen voi maksaa itsensä takaisin jopa muutamassa vuodessa.

On hyvä muistaa, että taloon asennettu maalämpöpumppu myös nostaa rakennuksen arvoa. Tällainen energiaremontti on valttia asuntomarkkinoilla. Voisi siis sanoa, että maalämpö maksaa itsensä takaisin kaksinkertaisesti!

Maalämpö on myös helppo ja mukava lämmitysmuoto

Maalämmön etu piilee niin ikään siinä, että pumppua ei tarvitse juuri hoitaa, mutta silti se toimii vakaasti ja luotettavasti. Polttoainettakaan ei tarvitse tilata. Lämpöpumppu vie vain vähän tilaa, samoin lämpökaivo. Näin ollen ei tarvita suurta tonttia. Joitakin pumppuja voidaan jopa etäohjata, joka on todella kätevä ominaisuus varsinkin asukkaiden matkustaessa.

Voiko vanhan lämmitysjärjestelmän vaihtaa maalämpöön?

Kyllä voi. Öljy-, sähkö- tai puulämmitysjärjestelmä voidaan vaihtaa maalämpöön. Tällöin vanha järjestelmä puretaan kokonaan pois ja tilalle asennetaan maalämpöjärjestelmä, vanhan patteri- tai lattialämmitysjärjestelmän jäädessä käyttöön. Ota meihin yhteyttä, niin saat oikean avun kohteesi energiatarpeen ja lämmitysmuodon valintaan.

Maalämpö kokonaistoimituksena

Maalämpökaivon poraus -palvelun lisäksi pystymme tarjoamaan maalämmön kokonaispakettina. Meillä on hyvät maalämpöpumpputoimittajat sekä LVI-asennusliikkeet yhteistyökumppaneina, jotka mahdollistavat palvelun toteutuksen. Riittää siis, että asioit ainoastaan meidän kanssamme – kaikki maalämmön hankkimiseen suunnittelusta asennukseen onnistuu siten kauttamme. Kysy lisää!

Maalämpökaivon poraus

Maalämpökaivon poraus on huolettominta jättää työssään kokeneelle ammattilaiselle – siis Porakaivo Kallioniemi Oy:lle! Teemme porauksia pieniin ja suuriin kiinteistöihin, joissa ollaan siirtymässä maalämpöön tai vasta valitsemassa uutta lämmitysmuotoa. Meillä on käytössämme näppärä poravaunu, jolla liikkuminen onnistuu ketterästi ahtaissakin paikoissa. Muukin porauskalustomme täyttää kaikki tasokkaan työn vaatimukset.

Asianmukaisesti tehdyn poraustyön avulla maalämmöstä saadaan sen maksimaalinen hyöty. Laadukas työ varmistaa myös järjestelmän pitkäikäisyyden. Mutta mitä kaikkea lämpökaivon poraukseen oikeastaan kuuluu? Kerromme seuraavassa lisää.

Maalämpökaivo syntyy näin

Ennen porausta

Ennen porausta on hankittava toimenpidelupa lämpökaivon poraukselle kunnan rakennusvalvonnasta (paitsi silloin, kun kyseessä on uudisrakennus, sillä silloin lämmitysjärjestelmästä sovitaan jo rakennusluvan yhteydessä). Kun poraus on tilattu, merkitään tontille lämpökaivon paikka ja kivituhkan sijoituspaikat. Maanalaisista rakenteista tehdään selvitys poraajalle.

Tämän jälkeen tontille sijoitetaan porauskalusto

Porauskalusto, kuorma-auto ja sen mukana kulkeva muu kalusto sijoitetaan lähelle tulevaa maalämpökaivoa.

Seuraavaksi tehdään poraustyö, joka hoituu parin päivän aikana

Lämpökaivon poraus onnistuu päivän – kahden aikana. Porauksesta syntyvä kivituhka kerätään keruukonttiin tai se voidaan sijoittaa myös asiakkaan valitsemaan paikkaan.

Lämmönkeruuputkisto asennetaan

Kun poraustyö on tehty, asennetaan mahdollisimman pian lämmönkeruuputkisto. Putkituksen ajankohta sovitaan erikseen asiakkaan kanssa.

Tämän jälkeen asennetaan vaakaputkisto ja läpiviennit

Läpiviennit porataan siihen erityisesti suunnitellulla timanttiporalla. Läpivientien paikat katsotaan etukäteen, jotta työ hoituu mahdollisimman sujuvasti. Läpivienteihin liitettävä, eristettävä vaakaputkisto kaivetaan myös maahan.

Uudisrakennuskohteissa useimmiten rakentaja vetää suojaputket rakennuksesta valmiiksi ulos, joista maalämpöputkien asentaminen on helppoa sisälle rakennukseen myöhemmin.

Mitä muuta haluat tietää maalämpökaivon porauksesta? Kysy rohkeasti tarkempia tietoja, kerromme mielellämme lisää toimintatavoistamme ja työn etenemisestä.

Maalämpökaivon hinta – pyydä meiltä tarjous!

Jos maalämpö kiinnostaa sinua ja pohdit koko urakan tai pelkän lämpökaivon porauksen kustannuksia, käänny puoleemme. Voit halutessasi tiedustella meiltä maalämpökaivon porauksen hinta-arviota tai täydellistä avaimet käteen -toimitusta.

Lämpökaivon ja koko maalämmön hinta määritellään aina tapauskohtaisesti. Esimerkiksi lämpökaivon hintaan vaikuttavat kohteen koon lisäksi mm. maaperä sekä putkien pituus. Katsotaan paras tarjous juuri sinulle!

Lämpökaivon porauksesta saa kotitalousvähennyksen – hyödynnä etu!

Kun vanhan lämmitysjärjestelmän tilalle vaihtaa maalämpöpumpun, kannattaa hyödyntää kotitalousvähennys. Kotitalousvähennyksen saa nimenomaan työn osuudesta. Voit siis saada vähennyksen lämpökaivon porauksesta, asennuksesta ja kaikista muista pumpun asennukseen liittyvistä, teettämistäsi töistä. Lisätietoja www.vero.fi-sivuilla.

On hyvä muistaa, että maalämpö maksaa kyllä itsensä takaisin muutaman vuoden kuluessa. Kun kerralla investoi enemmän, saavuttaa jatkossa suurempia säästöjä. Varmista siis kiinteistöösi fiksun valinnan maalämpö – oli sitten kohteesi uusi talo tai jo olemassa olevan rakennuksen lämmitysjärjestelmän muutos!

Porakaivoliike Kallioniemi poraa laadukkaita lämpökaivoja maalämmön talteenottamista varten. Teemme porakaivourakointeja ilman matkaveloitusta n. 200 kilometrin säteellä toimipaikastamme Jämsästä.

Maalämpöön siirtyminen kannattaa, sillä se on auringosta saatavaa puhdasta ja ilmaista energiaa, joka kerääntyy maahan kesän aikana. Maalämpö voidaan ottaa käyttöön veden ja talon lämmitystä varten maalämpöpumpulla, jolloin jopa 80 % talon lämmitysenergiasta saadaan ilmaiseksi.

Maalämpöjärjestelmään siirtyminen tarvitsee kunnasta toimenpideluvan, ellei kyseessä ole uudisrakentaminen, jolloin lupa käsitellään yleensä rakennuslupahakemuksen yhteydessä. Tietotaitomme on käytettävissänne jo tässä vaiheessa ja tarvittaessa avustamme myös lupien hakemisessa.

Toimimme yhteistyössä eri maalämpöpumpputoimittajien sekä LVI-asennusliikkeiden kanssa, jolloin asiakkaan on mahdollista saada kohteeseensa maalämpö ns. kokonaispakettina. Kun asioit kanssamme, saat asiantuntevaa palvelua ja sujuvia toteutuksia.

  • Poraamamme kaivo on erityisen kätevä lähde maalämpöpumpulle. Lämpökaivo ei vie tilaa juuri lainkaan, minkä ansiosta sitä voi käyttää myös pienillä ja kallioisilla tonteilla.
  • Lämmönkeruuputket eivät ole alttiina vaurioille roikkuessaan pystyssä reiässä.
  • Lämpökaivo on lämmönlähteenä erittäin tasainen, sillä maalämpö tulee syvältä kalliosta, jossa lämpötila on vuodenajasta riippumatta lähes sama.

Kaivoporauskalustomme ovat kuorma-auton päälle rakennettuja porausyksiköitä sekä käytössämme on myös tela-alustaisia poravaunuja. Käytämme työssä tehokasta ja modernia porauskalustoa, jonka ansiosta lämpökaivon saa asennettua pienellekin tontille.

Tutustu tekniikkaamme! 

Poraamamme lämpökaivot ovat halkaisijaltaan pääsääntöisesti 115 mm, mutta kalustomme mahdollistaa myös isomman reikäkoon käyttämisen tarvittaessa. Lämmönkeruuputkistot asennamme kaivoihin perinteisesti ns. 2-putkisena (40 mm), mutta poraamamme isompi porareiän koko mahdollistaa isomman putkikoon käytön, esimerkiksi 45 mm tai 50 mm halkaisijaltaan.

Suosittu ja varsin vaivaton – ja kohteeseen kuin kohteeseen!

Energiatehokas ja ympäristöystävällinen maalämpö on kasvanut suosituksi lämmitysmuodoksi ja sitä asennetaan aina kesämökeistä kirkkoihin. Yhä useampi vaihtaa lämmitysjärjestelmänsä puhtaaseen geoenergiaan, jota saadaan maasta, järvestä tai kalliosta.

Lämpökaivo on lämmönlähteenä erittäin tasainen ympäri vuoden, koska lämpö tulee syvältä kalliosta, jossa lämpötila on vuodenajoista riippumatta lähes sama.

Lämpökaivon teko on mahdollista myös pienille ja kallioisille tonteille eikä se vaadi tilaa juuri lainkaan. Lämmönkeruuputkistot ovat lämpökaivossa pystyssä, jolloin niiden varioitumisriski on erittäin pieni.

Lämpökaivon porauksessa tarvitaan kohteesta sähköä ja paineellinen vesi esimerkiksi puutarhaletkusta ja kalustolle esteetön pääsy porauspaikalle. Asiakkaan tulee merkitä tontille porauspaikka selkeästi.

Huomioithan riittävät etäisyydet vesijohtoihin, sähköihin yms. muihin putkituksiin. Esimerkiksi saneerauskohteissa on hyvä selvittää etukäteen kaapeleiden sijainti esimerkiksi kaapelinäytöllä (www.kaivulupa.fi).

Huomioithan, että kohteeseen tuodaan vaunuporakoneen lisäksi kompressorikuorma-auto sekä pölylavakontti. Kompressoriauto voi sijaita porauspaikalta 30 – 40 metrin päässä ja pölykontti tuodaan kuorma-autolla korkeintaan 20 metrin päähän porauspaikasta.

Kallioporauksessa kivituhka ja kaivosta tuleva vesi menevät pölykonttiin, josta vesi pumpataan asiakkaan osoittamaan paikkaan pihassa. Porauksen jälkeen tarvitaan esteetön pääsy porauspaikalle siihen asti, että lämmönkeruuputkisto on asennettu kaivoon.

Tarvitaan myös ammattimainen toteutus

Lämpökaivo ei synny vain jämerällä porauskalustolla. Tehtävässä tulee omata arvokasta kokemusta ja ammattitaitoa, joka saavutetaan kymmenien vuosien työllä. Me olemme urakoineet lämpökaivoja yli 55 vuoden kokemuksella. Näin syntyy kiistatonta laatua, parhaalla palvelulla höystettynä.

Lämpökaivon poraaminen ja asentaminen on nopeahko urakka. Kun kyseessä on 200 m syvä lämpökaivo, kestää työ yleensä vain päivän. Se, kuinka syvä lämpökaivosta pitää tehdä, riippuu rakennuksen sekä lämpöpumpun koosta. Urakan pituuteen vaikuttaa myös se, mikäli kyseessä on suurempi kohde, joka tarvitsee useampia energiakaivoja ja maalämpöpumppuja.

Tiedustele meiltä arviota oman kiinteistösi lämpökaivon poraustyön kestoon.

Kyllä voi, mutta kaivon on oltava riittävän syvä. Vesikaivon muuntaminen lämpökaivoksi vaatii siis alkujaan kaivon halkaisijan sekä syvyyden selvittämisen. Näissä asioissa voit luonnollisesti kääntyä puoleemme.

Se luotettava, tuttu porakaivojen urakoija palveluksessasi

Kaikki lämpökaivot 50-200 km sisällä asentuvat meidän käsissämme. Vaikka vasta harkitsisit maalämmön hankkimista, ota rohkeasti yhteyttä, mikäli kysymyksiä lämpökaivoon liittyen herää. Keskustelemme kanssasi toiveistasi ja tarpeistasi ja lähdemme mielihyvin hoitamaan kohteesi poraustyöt.

Maalämpökaivon poraus on yksi vaihtoehto, varsin suosittu sellainen, kun maalämpöä ruvetaan kiinteistöön puuhaamaan. Lämpökaivo kerää kallioperään varastoituneen lämpöenergian ja mahdollistaa sen käytön kiinteistön lämmityksessä.

Huom! Myös maalämmön kokonaistoimitukset pumppuineen ja asennuksineen hoituvat kauttamme.

Naturet-maalämpöneste

Käytämme lämpökaivoissa kotimaista Anoran etanolipohjaista Naturet-maalämpönestettä

Käytämme lämpökaivoissa kotimaista Anoran etanolipohjaista Naturet-maalämpönestettä.

Onko jokin hukassa?

Hae etsimääsi sivuilta, josko osaisimme vastata visaiseen pulmaasi.