Maalämpö ja lämpökaivon poraus

Teemme maalämpöön liittyvät poraukset toimipaikastamme Jämsästä noin 300 km säteelle

Jos maalämpö on kiinteistösi tuleva lämmitysmuoto, olemme me mielellämme tulevan lämpökaivoporauksen toteuttaja. Maalämpökaivon poraus on yksi vaihtoehto, varsin suosittu sellainen, kun maalämpöä ruvetaan kiinteistöön puuhaamaan. Lämpökaivo kerää kallioperään varastoituneen lämpöenergian ja mahdollistaa sen käytön kiinteistön lämmityksessä. Jos maalämpö Jyväskylän, kotipaikkamme Jämsän tai muun lähialueen seudulla kiinnostaa sinua, ota yhteyttä.
Huom! Myös maalämmön kokonaistoimitukset pumppuineen ja asennuksineen hoituvat kauttamme.

Mitä on maalämpö?

Tänä päivänä paljon käytetty ja jo monelle tutuksi tullut maalämpö on maaperään ja kallioon sitoutunutta energiaa. Tämä energia, joka on peräisin auringosta, voidaan hyödyntää kiinteistön sekä sen veden lämmittämiseen.

Maalämpö on siis puhdasta, luonnonvaraista ja ilmaista energiaa, jota ympäristötietoinenkin suosii mielellään. Maalämpö kun auttaa vähentämään ympäristön kuormitusta. Ilmansaasteiden ja kasvihuoneilmiön lisääntyminen ovat saaneet useat kotitaloudet ja muut kiinteistön omistajat tekemään yhä ekologisempia ratkaisuja.

Miten maalämpöä hyödynnetään?

Maalämpö perustuu lämmön talteenottoon. Lämpö kerätään maasta (maaperästä, kalliosta tai vedestä) putkien avulla, jotka sijoitetaan maahan esimerkiksi poraamalla kaivo (eli maalämpökaivo) kallioon – lämmön talteenotto juurikin kalliosta on hyvin käytetty ratkaisu. Lisäksi tarvitaan maalämpöpumppu, jotta lämpö saadaan pumpattua lämmitettävään rakennukseen. Pumppu toimii puolestaan samalla tavalla kuin jääkaappikin – tässä tapauksessa se vain pumppaa lämpöä kylmän asemasta.

Moni valitsee maalämmön, koska se tuo tuntuvia säästöjä lämmityskustannuksiin

Maalämpö on edullinen käyttökustannuksiltaan, sillä energiaa kuluu vain lämmön siirtämiseen maaperästä rakennukseen sekä kompressorin käyttöön. Lämmityskustannuksia voidaan alentaa kohteesta riippuen parhaimmillaan 80 %! Säästöt ovat niin suuria, että maalämmön hankkiminen voi maksaa itsensä takaisin jopa muutamassa vuodessa.

On hyvä muistaa, että taloon asennettu maalämpöpumppu myös nostaa rakennuksen arvoa. Tällainen energiaremontti on valttia asuntomarkkinoilla. Voisi siis sanoa, että maalämpö maksaa itsensä takaisin kaksinkertaisesti!

Maalämpö on myös helppo ja mukava lämmitysmuoto

Maalämmön etu piilee niin ikään siinä, että pumppua ei tarvitse juuri hoitaa, mutta silti se toimii vakaasti ja luotettavasti. Polttoainettakaan ei tarvitse tilata. Lämpöpumppu vie vain vähän tilaa, samoin lämpökaivo. Näin ollen ei tarvita suurta tonttia. Joitakin pumppuja voidaan jopa etäohjata, joka on todella kätevä ominaisuus varsinkin asukkaiden matkustaessa.

Voiko vanhan lämmitysjärjestelmän vaihtaa maalämpöön?

Kyllä voi. Öljy-, sähkö- tai puulämmitysjärjestelmä voidaan vaihtaa maalämpöön. Tällöin vanha järjestelmä puretaan kokonaan pois ja tilalle asennetaan maalämpöjärjestelmä. Vanha lämmitysmuoto on tosin toisinaan järkevää jättää maalämmön rinnalle. Ota meihin yhteyttä, niin saat oikean avun kohteesi energiatarpeen ja lämmitysmuodon valintaan.

Maalämpö kokonaistoimituksena

Maalämpökaivon poraus -palvelun lisäksi pystymme tarjoamaan maalämmön kokonaispakettina. Meillä on hyvät maalämpöpumpputoimittajat sekä LVI-asennusliikkeet yhteistyökumppaneina, jotka mahdollistavat palvelun toteutuksen. Riittää siis, että asioit ainoastaan meidän kanssamme – kaikki maalämmön hankkimiseen suunnittelusta asennukseen onnistuu siten kauttamme. Kysy lisää!

Maalämpökaivon poraus

Maalämpökaivon poraus on huolettominta jättää työssään kokeneelle ammattilaiselle – siis Porakaivo Kallioniemi Oy:lle! Teemme porauksia pieniin ja suuriin kiinteistöihin, joissa ollaan siirtymässä maalämpöön tai vasta valitsemassa uutta lämmitysmuotoa. Meillä on käytössä näppärä poravaunu, jolla liikutaan ketterästä ahtaissakin paikoissa. Muukin porauskalusto täyttää kaikki tasokkaan työn vaatimukset.

Asianmukaisesti tehdyn poraustyön avulla maalämmöstä saadaan sen maksimaalinen hyöty. Laadukas työ varmistaa myös järjestelmän pitkäikäisyyden. Mutta mitä kaikkea lämpökaivon poraukseen oikeastaan kuuluu? Kerromme seuraavassa lisää.

Maalämpökaivo syntyy näin:

Ennen porausta

Ennen porausta on hankittava porauslupa kunnan rakennusvalvonnasta (paitsi silloin, kun kyseessä on uudisrakennus, sillä silloin lämmitysjärjestelmästä sovitaan jo rakennusluvan yhteydessä). Kun poraus on tilattu, merkitään tontille lämpökaivon paikka ja porausjätteen sijoituspaikat. Maanalaisista rakenteista tehdään selvitys poraajalle.

Tämän jälkeen tontille sijoitetaan porauskalusto

Porauskalusto, kuorma-auto ja sen mukana kulkeva muu kalusto, sijoitetaan lähelle tulevaa maalämpökaivoa.

Seuraavaksi tehdään poraustyö, joka hoituu 1-2 päivässä

Lämpökaivon poraus onnistuu 1-2 päivässä. Porauksesta syntyvä KIVITUHKA KERÄTÄÄN keruukonttiin tai se voidaan sijoittaa myös asiakkaan valitsemaan paikkaan.

Lämmönkeruuputkisto asennetaan

Kun poraustyö on tehty, asennetaan mahdollisimman pian lämmönkeruuputkisto. Putkituksen ajankohta sovitaan erikseen asiakkaan kanssa.

Tämän jälkeen asennetaan vaakaputkisto ja läpiviennit

Läpiviennit porataan siihen erityisesti suunnitellulla TIMANTTIPORALLA. Läpivientien paikat katsotaan etukäteen, jotta työ hoituu mahdollisimman sujuvasti. Läpivienteihin liitettävä, eristettävä vaakaputkisto kaivetaan myös maahan.

Uudisrakennuskohteissa useimmiten rakentaja vetää suojaputket rakennuksesta valmiiksi ulos, joista maalämpöputkien asentaminen on helppoa sisälle rakennukseen myöhemmin.

Mitä muuta haluat tietää maalämpökaivon porauksesta? Kysy rohkeasti tarkempia tietoja, kerromme mielellämme lisää toimintatavoistamme ja työn etenemisestä.

Maalämpökaivon hinta – pyydä meiltä tarjous!

Jos maalämpö kiinnostaa sinua ja pohdit koko urakan tai pelkän lämpökaivon porauksen kustannuksia, käänny puoleemme. Voit halutessasi tiedustella meiltä maalämpökaivon porauksen hinta-arviota tai täydellistä avaimet käteen -toimitusta.

Porakaivon ja koko maalämmön hinta määritellään aina tapauskohtaisesti. Esimerkiksi lämpökaivon hintaan vaikuttavat kohteen koon lisäksi mm. maaperä sekä putkien pituus. Katsotaan paras tarjous juuri sinulle!

Lämpökaivon porauksesta saa kotitalousvähennyksen – hyödynnä etu!

Kun vanhan lämmitysjärjestelmän tilalle vaihtaa maalämpöpumpun, kannattaa hyödyntää kotitalousvähennys. Kotitalousvähennyksen saa nimenomaan työn osuudesta. Voit siis saada vähennyksen lämpökaivon porauksesta, asennuksesta ja kaikista muista pumpun asennukseen liittyvistä, teettämistäsi töistä. Lisätietoja www.vero.fi-sivuilla.

On hyvä muistaa, että maalämpö maksaa kyllä itsensä takaisin muutaman vuoden kuluessa. Kun kerralla investoi enemmän, saavuttaa jatkossa suurempia säästöjä. Varmista siis kiinteistöösi fiksun valinnan maalämpö - oli sitten kohteesi uusi talo tai jo olemassaolevan rakennuksen lämmitysjärjestelmän muutos!
Ota yhteyttä!

Suosittele meitä

Facebook Twitter 1Jaa
Muistathan, että voit hyödyntää palveluissamme kotitalousvähennyksen! Lämpökaivon porausta saneerauskohteessa Lämmönkeruuputkien asennusta Lämmönkeruuputkien asennusta maalämpökohteessa Maalämpöputkiston asennustöitä kerrostalokiinteistössä

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous, niin kerromme palveluistamme sinulle mielellämme lisää!