Vesikaivosta pohjavettä puhtaasti ja varmasti - myös sähköttömiin kohteisiin

Kallioperän puhtaita vesivaroja kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Hyvästä porakaivosta saadaan raikasta ja puhdasta vettä tasaisesti ympäri vuoden vuodenajoista riippumatta niin kesämökeille, omakotitaloille, maatiloille kuin teollisuudenkin tarpeisiin.

Yleisin poraamamme vesikaivon halkaisija on 6,5 tuumaa, eli 160-165 mm.

Jos kallion päällä on maata enemmän kuin
3 metriä, poraamme maan läpi teräsputkella. Teräsputken sisään asennamme lisäksi muoviputken, koska aikojen kuluessa pelkästä rautaputkesta saattaa lähteä veteen makua ja väriä.
Jos kaivontekopaikalla ei ole kallion päällä maata tai sitä on niin vähän, että pääsemme maan läpi muoviputkilla, eristämme pintavedet muoviputkella aina 10 m syvyyteen kallioonkin. Näin varmistamme, että porakaivosta saadaan alueen pohjavettä eikä sinne kalliohalkeamia myöten valuvia pintavesiä. Esimerkiksi ruosteongelma porakaivoissa johtuu usein siitä, että sinne pääsee pintavesiä.

Porakaivon teko ei vaadi sähköä kohteesta joten esim. sähköttömälle mökille kaivonteko onnistuu vaivatta ammattilaiselta.
Vedenotto kaivosta silloin onnistuu esimerkiksi Nira -käsipumpulla tai valovirtauppopumpulla käyttäen aggregaattia.

Reilun kokoinen vesivarastotilavuus

Poraamamme vesiporakaivon halkaisija on yleensä 160 - 165 mm eli 6,5 tuumaa. Vesivarastotilavuus reiässä on reilu kaksinkertainen verrattuna esimerkiksi lämpökaivona käytettävään 115 mm reikään, joten pienempikin kaivontuotto riittää, koska pystytään hyödyntämään jo reikään varastoitunutta vettä. 

Raikkaan pohjaveden perässä

Huuhtelu- ja puhdistuspumppaus

Suoritamme kaivontekokoneella huuhtelupumppauksen kaivonporauksen jälkeen, jolloin ilmanpaineen ja veden avulla puhalletaan reiän pohjalta ylös raskaampi kiviaines. Varsinainen puhdistuspumppaus tehdään erillisellä porakaivopumpullamme, joka saa olla kaivontekopaikalla muutamia vuorokausia asiakkaan omassa käytössä porauksen jälkeen. Pumppauksen aikana vesi kirkastuu ja kaivon vedentuotto voidaan tarkalleen mitata. Puhdistuspumppaus säästää teidän omaa pumppuanne, koska se ei joudu pumppaamaan porauksen jälkeen hiekkaista vettä kaivosta, vaan asennetaan paikalleen vasta veden puhdistuttua.

Uppopumpulla on väliä

Porakaivoissa käytetään lähes aina uppopumppuja niiden hyvän vesituoton ja edullisten käyttökustannusten vuoksi.
Suosittelemme uppopumpulle asentamista 160 mm:n reikään, sillä normaalikokoisien uppopumppujen olemme todenneet jäävän herkästi kiinni pienempään 115 mm:n reikään nimenomaan tuon reiän halkaisijan pienuuden vuoksi.
Vanhoihin porakaivoihin on tullut vaihtoehdoksi asentaa 3 tuuman uppopumput.
Lue lisää uppopumpuista ja painesäiliöistä »

Miten edullisesti voisimmekaan toteuttaa kohteesi?

Kysy ihmeessä lisää, autamme mielellämme kaikissa vesikaivoja askarruttavissa kysymyksissä.
Laskemme mielellämme edullisen tarjouksen kohteeseesi.
Olemme toteuttaneet vesikaivoja laajalla alueella ympäri Suomea, olisiko seuraava kohteemme sinun pihallasi?
Lähetä viestisi meille tästä »

Suosittele meitä

Facebook Twitter 2Jaa
Kaavio


Kaaviokuva porakaivosta, johon on rakennettu huoltokaivo mahdollista huoltoa ja porakaivopumpun asennusta varten.

Vesikaivon poraus tapahtuu kuorma-auton kokoisella yksiköllä. Kaivoliike

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous, niin kerromme palveluistamme sinulle mielellämme lisää!