kallioniemi@porakaivoliikekallioniemi.fi         014 761 168

Vesikaivosta pohjavettä puhtaasti ja varmasti - myös sähköttömiin kohteisiin

Kallioperän puhtaita vesivaroja kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Hyvästä porakaivosta saadaan raikasta ja puhdasta vettä tasaisesti ympäri vuoden vuodenajoista riippumatta niin kesämökeille, omakotitaloille, maatiloille kuin teollisuudenkin tarpeisiin.

Poraamamme vesiporakaivojen halkaisija on yleensä 160-165 mm eli 6,5”. Vesivarastotilavuus reiässä on reilu kaksinkertainen verrattuna esimerkiksi lämpökaivona käytettävään 115 mm reikään, joten pienempikin kaivontuotto riittää, koska pystytään hyödyntämään jo reikään varastoitunutta vettä.

Jos kallion päällä on maata enemmän kuin 3 m, poraamme maan läpi teräsputkella. Teräsputken sisään asennamme lisäksi muoviputken, koska aikojen kuluessa rautaputkesta saattaa lähteä veteen makua ja väriä. Jos kaivontekopaikalla ei ole kallion päällä maata tai sitä on niin vähän, että pääsemme maan läpi muoviputkilla, eristämme pintavedet muoviputkella aina 10 m syvyyteen kallioonkin. Näin varmistamme, että porakaivosta saadaan alueen pohjavettä eikä sinne kalliohalkeamia myöten valuvia pintavesiä. Esimerkiksi ruosteongelma porakaivoissa johtuu usein siitä, että sinne pääsee pintavesiä.

Porakaivon teko ei vaadi sähköä kohteesta joten esim. sähköttömälle mökille kaivonteko onnistuu vaivatta ammattilaiselta. Vedenotto kaivosta joko käsipumpulla Nira tai valovirta uppopumpulla käyttäen agregaattia. Porakaivoliike Kallioniemi poraa vesikaivoja vuosikymmenien kokemuksella.

Reilun kokoinen vesivarastilavuus

Poraamamme vesiporakaivojen halkaisija on yleensä 160 - 165 mm eli 6,5 ”.  Vesivarastotilavuus reiässä on reilu kaksinkertainen verrattuna esimerkiksi lämpökaivona käytettävään 115 mm reikään, joten pienempikin kaivontuotto riittää, koska pystytään hyödyntämään jo reikään varastoitunutta vettä. 

Raikkaan pohjaveden perässä

Huuhtelu- ja puhdistuspumppaus

Suoritamme kaivontekokoneella huuhtelupumppauksen kaivonporauksen jälkeen, jolloin ilmanpaineen ja veden avulla puhalletaan reiän pohjalta ylös raskaampi kiviaines. Varsinainen puhdistuspumppaus tehdään erillisellä koneella, joka saa olla kaivontekopaikalla muutamia vuorokausia asiakkaan omassa käytössä porauksen jälkeen. Pumppauksen aikana vesi kirkastuu ja kaivontuotto voidaan tarkalleen mitata. Puhdistuspumppaus säästää teidän omia pumppujanne, koska ne eivät joudu pumppaamaan porauksen jälkeen hiekkaista vettä kaivosta.

Uppopumpulla on väliä

Porakaivoissa käytetään lähes aina uppopumppuja niiden hyvän tuoton ja edullisten käyttökustannusten vuoksi. Normaalikokoista uppopumppua emme kuitenkaan suosittele koskaan 115 mm:n reikään, koska niitä on jäänyt paljon kiinni reiän halkaisijan pienuuden vuoksi, kun taas 160 mm:n reikään uppopumpun voi yleensä asentaa aina. Vanhoihin porakaivoihin on tullut vaihtoehdoksi asentaa 3 ” uppopumput. Lue lisää uppopumpuista ja painesäiliöistä »

Miten edullisesti voisimmekaan toteuttaa kohteesi?

Kysy ihmeessä lisää, autamme mielellämme kaikissa vesikaivoja askarruttavissa kysymyksissä. Laskemme mielellämme edullisen tarjouksen kohteeseesi. Olemme toteuttaneet vesikaivoja laajalla alueella ympäri Suomea, mm. Jämsän, Jyväskylän, Tampereen, Seinäjoen, Hämeenlinnan, Lahden, Porin, Turun, Mikkelin ja Kuopion alueella. Katso tarkemmat yhteystietomme tästä »

Suosittele meitä

Facebook Twitter 2Jaa
Kaavio


Kaaviokuva porakaivosta, johon on rakennettu huoltokaivo mahdollista huoltoa ja porakaivopumpun asennusta varten.

Kaivoliike

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous, niin kerromme palveluistamme sinulle mielellämme lisää!